Overslaan en naar de inhoud gaan

Activiteiten

Votquenne Foundations

Activiteiten van Votquenne Foundations

Door ons uitgebreid machinepark en aanbod, jarenlange ervaring en gekwalificeerde medewerkers bieden wij een antwoord op de noden en eisen van de klant. We zoeken samen naar de beste oplossing voor het project, zonder in te boeten aan kwaliteit en veiligheid.

Ontdek hier ons uitgebreid aanbod.

Funderingstechnieken

TEP-paaltjes

TEP-paaltjes

TEP staat voor Tube Enforcée Pseumatiquement. Een gladde stalen buis onderaan afgesloten met een punt wordt met een hydraulische hamer de grond in gehamerd. Tijdens dit proces wordt ervoor gezorgd dat er zich cementgrout langsheen de schacht van de paal bevindt. Het eindresultaat is een cementpaal met kleine diameter waar er een gladde buis bevindt.

Grondverdringende schroefpalen

Grondverdringende schroefpalen

Deze palen worden gevormd door tijdens het trillingsvrij inboren de grond zijdelings weg te persen en de zo ontstane ruimte bij het uitboren onmiddellijk op te vullen met beton. Afhankelijk van de gekozen boorkop is het resultaat een schroefvormige of een gladde paal. Bij deze techniek wordt er geen grond vertransporteerd naar de oppervlakte.

Verbuisde boorpalen

Verbuisde boorpalen

Verbuisde boorpalen zijn trillingsvrije palen met gronduithaling. Een holle buis, met daarin een spiraal, wordt de grond ingeboord (de schroef draait in tegengestelde richting van de boorbuis). Éénmaal op diepte start men met betonneren en wordt de buis terug uitgedraaid. Het eindresultaat is een gladde paal. 

Geschroefde kokerpalen

Geschroefde kokerpalen

Een stalen buis, onderaan afgesloten en voorzien van een schroef, wordt de grond ingeboord waardoor de grond verdrongen wordt. Als de gewenste diepte bereikt wordt, stopt het boren en wordt de buis volgestort met beton. De buis is verloren en wordt in de grond achtergelaten. 

Micropalen

Micropalen

Een holle geribde staaf wordt onderaan voorzien van een boorkop. Deze kop bevat holtes die in verbinding staan met het holle gedeelte van de staaf. Tijdens het boren wordt door de holte een cementpap gepompt die onderaan uit de boorkop spuit. Op deze manier wordt de grond versneden en vervangen door cementgrout. Het eindresultaat is een paal met kleine diameter met centraal de holle geribde staaf.

Valse putten

Valse putten

Valse putten zijn cirkelvormige putten met grote diameter die volgestort worden met beton. Ze worden met een graafkraan ingegraven door middel van ronde grijpers.

Beschoeiingstechnieken

Damwand

Damwand

Z of U-vormige gewalste planken worden door middel van een hoog frequent variabele frequentie de grond ingetrild. Deze planken worden met hun zijkanten in elkaar geplaatst zodat er een grond- en waterremmende keerwand bekomen wordt. 

(mini)Jet-grouting

(mini)Jet-grouting

Deze wand wordt gevormd door het in een rechte lijn boren van groutpalen. Groutpalen worden gevormd door het onder zeer hoge druk injecteren van een cementspecie waardoor de grond versneden wordt en een cementkolom bekomen wordt die vele malen groter is dan de boorkop.

Ankers

Ankers

Ankers worden gebruikt om keerwanden te versterken en te stabiliseren. Een gelijkaardige techniek als het boren van micropalen wordt toegepast om de ankers te plaatsen. Om de vervorming van de wand te beperken worden ankers meestal voorgespannen. 

Berlinerwand

Berlinerwand

H-vormige stalen profielen worden door middel van een hoogfrequent variabele frequentie de grond ingetrild. Tussen deze profielen worden betondallen of stalen platen geplaatst. Deze wand is enkel grondkerend.

Tangenspalenwand

Tangenspalenwand

Deze wand wordt gevormd door het in een rechte lijn boren van verbuisde boorpalen met een hart op hart afstand die gelijk is aan de diameter van de verbuisde boorpaal. Deze wand is enkel grondkerend.

Secanspalenwand

Secanspalenwand

Deze wand wordt gevormd door het in een rechte lijn boren van verbuisde boorpalen met hart op hart afstand die kleiner is dan de diameter van de verbuisde boorpaal. Deze wand is grondkerend en waterremmend.

Ontvang gratis jouw offerte op maat

Votquenne Foundations biedt jou een vrijblijvende offerte op maat.
Bij de aanvraag kan je verschillende documenten bijvoegen,
die het mogelijk maken jouw vraag te verduidelijken.

Offerte aanvragen